Om...

Kvinnor runt 50 - en tid i förändring
Barnen har växt upp och flyttat hemifrån. Våra egna föräldrar har blivit gamla eller finns kanske inte längre i livet. Vår attraktionskraft på arbetsmarknaden har minskat.
Vi blir varse att våra vänner, nära och kära, dom vi tagit för givna inte längre är det.
Ofta är det nu man blickar tillbaka och gör en summering av sitt liv. Samtidigt som vi ställer oss dessa existentiella frågor får vi rent fysiska förändringar.
Ännu en gång ska vi genomgå en "tonårstid".
Men då för cirka 35 år sen handlade det om att bli kvinna, bli en egen individ och börja forma sitt eget liv.
Nu runt 50 har vi format vårt liv och nu ska hormonerna i vår kropp trappas ned. Vi reagerar alla lite olika men vi är många som känner av när hormonproduktionen förändras, till exempel i form av värmevallningar, torra slemhinnor, sömnstörningar och en instabilitet i humöret.

För mer information se under fliken "patientfall".

  Ofrivillig barnlöshet
Barnlöshet kan bero på åldern, en störd menstruationscykel eller så finns inga synliga skäl alls. Orsakerna är många och ofta komplexa.
Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att vi inte är i jämvikt, antingen fysiskt eller psykiskt eller ingetdera.
Vi har ett genialt "system" som på olika sätt försöker visa att något inte är som det ska.
Som kvinna översköljs du med hormoner från tonåren (p-piller för acne, menssmärtor eller för att undvika oönskad graviditet) till klimakteriet (östrogen mot vallningar, benskörhet, humörväxlingar, sömnlöshet osv.).
Utifrån det här perspektivet är det kanske mer överraskande att vi överhuvudtaget blir gravida. Vi går in och mixtrar med vår naturliga hormonnivå och sen när vi känner oss redo att skaffa barn och slutar med p-piller förväntar vi oss att kroppen ska fungera som om inget har hänt.
Vi består inte av olika maskindelar som kan bytas ut eller flyttas på hur som helst. Vår kropp är genial men vi måste vara varsamma med den.
Genom att med minsta möjliga stimuli (homeopatisk medicin) påverka vårt system i rätt riktning, hjälper vi på det mest skonsamma sättet.